XXI. Yüzyıl internetin yaygın kullanımının arttığı, internete bağlı cihazların sayısını hızla çoğaldığı ve bir zaman olmuştur. İnternet kullanıcı sayısının artması elbette ki internetin hayatımıza sağladığı kolaylıklarla doğru orantılıdır. Bilgi erişim artık çok daha kolay! Dünyanın en büyük kütüphanesi internete bağlı bilgisayarımızda veya cebimizde taşıdığımız akıllı telefonların içerisine sığdı.
Bu nedenle aklımıza takılan her soruyu, karşılaştığımız sorunları, merak ettiklerimizi canımız istediğinde bu büyük kütüphanede çok rahat bir şekilde araştırırız. İnternete bağlı cihazlar sayesinde bilgi paylaşımı, haberleşme çok pratik ve kolay hale geldi. Dünyanın en büyük kütüphanesine (bilgisayar ya da cep telefonu tarayıcımızla) giriş yaptığımızda bizi karşılayan görseller, bu görsellerin dizilimi arka planda çalışan kodlar web sitelerini oluşturmaktadır.
Web siteleri kullanıcının aradığı enformasyona (bilgiye) daha hızlı erişmesi veya site sahibinin amacı ne olursa olsun kullanıcıya göstermek istediği bilgiyi en iyi şekilde sunması kullanıcı deneyimini meydana getirmektedir. Biz hem kullanıcının aradığı bilgiye hızlı erişmesi, hem de tasarladığımız Profesyonel Web Sitesiyle kullanıcıya göstermek istediğimiz bilgiyi, mesajı en güzel şekilde sunarak çok iyi bir kullanıcı deneyimi oluşturmak için çabalarız.
Gelişi güzel yapılmış bir web sitesi kullanıcı deneyimi açısından zayıf kalır. Profesyonel Web Sitesi yapmaya karar verildiğinde; öncelikle şu sorular sorulmalıdır: Bu web sitesi ile ne hedefleniyor? Bu hedef gerçekleştirilirken nelere dikkat edilmeli? Hedef kitle kim? Bu sorulardan sonra web sitesinin profesyonellik sınırları içerisinde olması teknik olarak nasıl sağlanmalı? Diye son sorunun cevabı aranmalı. Aslında bu sorunun cevabı yukarıda belirtmiş olduğumuz arka planda çalışan kodlar, kullanıcının işini kolaylaştıran, hissettiği ancak çoğunlukta göremediği çalışmalardır.
Kurumsal Web Tasarımı için en önemli detay kullanıcı deneyimidir. Kullanıcı deneyimi şunları kapsar: Hızlı yüklenme, net görseller, responsive tasarım (kullanıcının tarayıcı boyutuna göre web sitesinin kendini otomatik olarak şekillendirmesi), 7/24 dünyanın her yerinden erişime açık olması(her zaman erişilebilir olması), siber saldırılara karşı güvenli olması(sitenin yayının devamlı olması açısından), tasarımdaki renk uyumu şeklinde sıralanabilir. Kurumsal Web Tasarımı yapımında muhakkak bir yol haritası olmalıdır. Şöyle düşünelim. Bir bina inşa edilmeden önce projesi çizilir, neyin nasıl yapılacağına karar verilir. İnşaat başladıktan sonra neyin nasıl yapılacağı inşaat esnasında düşünülmez. Bu hem zaman kaybı, hem hesap hatalarının ortaya çıkması ve yapı tesliminin gecikmesine sebebiyet verir.
Kurumsal web tasarımı için işe koyulmadan önce gerekli planlama yapılmalı ve yukarıda belirtilen tüm detaylar hesaplanmalıdır. Bu web sitesinin profesyonel olması için atılacak en doğru ilk adımdır. Daha sonra bir yol haritası ve gerekli içerikler, gerekli materyallerin neler olduğu gibi ihtiyaçların belli olmasına ve bunların bir araya getirilmesinde zaman açısından hız kazandırır. Web sitesinin hazırlanma süresini de kısaltır.
2008 yılından bu yana Ramnur Bilgi Teknolojileri - Profesyonel Web Tasarım, Seo, Kurumsal e-Mail, Domain Tescil, Google Ads Reklamları başta olmak üzere Akademik Anket, Logo Tasarımı, İmza Tasarımı, Kurumsal Kimlik Oluşturma, Dijital İtibar Yönetimi, SSL Güvenlik Sertifikası, Google Haritalar, Yandex Haritalar ve Sosyal Medya desteği hizmetlerini sunmaktadır.